vrijdag 19 april 2013

Alweer bij de Kringloop!!!

De kringloopwinkel is populair bij ons Bloggers!! Het is altijd spannend, want je weet nooit waar je zomaar eens tegenaan kunt lopen, heel vaak zie je niks en dan weer een paar keer achter elkaar, wel weer leuke dingen!!
Eigenlijk had ik weer iets anders klaar liggen om met jullie te delen, dat is meestal zo in mijn geval, maar zoals anders, ook dat kan wel weer even wachten, voorlopig heb ik nog genoeg inspiratie dus ;-)
Ik heb al eerder verteld dat onze Kringloop naast het winkelcentrum zit, dus ik doe zeeer regelmatig een snel rondje. Afgelopen  week maar liefst 3 keer, het is altijd ontzettend druk en iedere keer zie ik weer andere dingen, zelfs als je zo vaak gaat, zoals ik.

Vandaag kwam een winkelmeisje het magazijn uit met een winkelwagentje vol met 'nieuwe' aanvoer om in de schappen te leggen.
Ik zag bovenop een tinnen (alweer!!!) schaal met pootjes, echt oubollig, maar ik vind dat weer leuk natuurlijk. Ik vroeg haar of ie al geprijsd was en toen dat zo was, trok ik dat ding meteen de wagen uit.

Thuis aan het decoreren geslagen, even kijken wat het leukste staat, maar ik kan niet kiezen, je kunt de schaal voor veel dingen gebruiken, ik hou echt van die mooie matte kleur..



Dit vind ik best mooi staan, maar deze spulletjes liggen al op 2 grote houten scheppen en dat vind ik ook leuk staan, dus toch maar weer terug gelegd op die schepjes...


                                 Walnoten dan? Die liggen normaal in zo'n draadmandje..



Ja, kan ook wel, maar de walnoten staan ook leuk in het draadmandje in de keuken en voor deze tinnen schaal is geen plek in de keuken, iets anders verzinnen dus...


Zo dan?? Voor op het aanrecht?? Ja, ook best leuk, maar ik heb al een heel mooi houten bakje voor de zeep en dat staat ook leuk, toch maar iets anders proberen...


                                                 Zo dan??? Nou nee, slaat nergens op hihi....


Op deze manier dan? Mijn zelfgemaakte krans van dadeltakbesjes, al jaren oud en er missen al best wel wat besjes, vaak gevallen, maar kan best toch? De combinatie van kleur vind ik erg mooi, lekker sober!!


Boven-aanzicht. Oke, doe ik het voorlopig even zo, maar toen het volgende... waar ga ik dat in vredesnaam dan neerzetten? De krans lag al in oma's grote buikkast, dus daar kan ie, als deze set, ook weer makkelijk staan.


                                          Mooi geheel met het matte zwart van de kast!!

Oke, dat heeft dus een plekje gekregen, ik zag vanmiddag ook een zinken schaal, ook zo mooi he dat grijs en nog matter dan tin, bijna poederachtig.


Een leuk ding toch? En waar zal ik die toch eens voor gaan gebruiken? Ook leuk voor in de tuin, maar daar ben ik eigenlijk nog helemaal niet mee bezig, nog steeds de zin aan het zoeken, komt wel hoor!!


Deze krans van appelboomtakken (was het geloof ik) lag in het kastje waar de tv op staat, daar kan makkelijk deze schaal onder, dat neemt niet extra ruimte in beslag en zo beschadigt de verf van de kast niet, door die takken, want die kunnen krassen maken natuurlijk.


         Boven-aanzicht, zo daar had ik dus wat sneller een plekje voor gevonden, staat toch ook leuk???


            Verder vond ik dit schattige tinnen lepeltje vorige week zaterdag, niet groot hoor, maar zo mooi!!




Nou zo'n klein schattig lepeltje kan overal mooi liggen, dus daar een plekje voor zoeken was niet zo moeilijk.

En verder vond ik afgelopen woensdag nog twee mooie schalen, nou daar kan ik er nooit genoeg van hebben, die stapel je op in de kast en voor vele dingen te gebruiken, zoals salades, stokbrood, ovengerechten en staat altijd leuk op de tafel bij het eten.



En wat was ik kwijt voor dit alles bij elkaar???? Deze vondsten van deze week kostten mij in totaal maar liefst 13,50. Lachen he, zo weinig!! Ik ben er weer helemaal blij mee en het heeft toch allemaal weer een plekje gekregen. Voorlopig ben ik weer even uitgetint, wil niet te veel tinnen dingetjes hebben, maar dat heb ik met alles, een paar dingen vind ik wel leuk, maar sla nooit door.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!!
Heel binnenkort weer een post van mij, die lag al klaar (de foto's dan), maar wilde eerst deze kringloopspulletjes laten zien, heerlijk toch van die spulletjes voor zo weinig geld?

Liefs, Monica

24 opmerkingen:

  1. Deze week ben ik er nog niet geweest en dat gebeurt zelden...moet morgen dus maar even gaan. Je aanwinsten vind ik erg mooi, de schalen hadden mijn aandacht ook gekregen hoor. Of ik het gekocht had weet ik niet, ik wil het rustiger in huis maar dat gaat niet lukken als er telkens iets bij komt ;-)!

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet er ook nodig weer eens heen. Ben zo'n tijd niet geweest.
    Maar dat stylen herken ik heel goed. Dat je op verschillende manieren met hetzelfde kunt decoreren en dan, maar dit zo en dan moet dat zo, maar dat stond daar ook mooi. En zo kun je een hele poos bezig zijn.
    Je hebt weer mooie aanwinsten Monica!

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zou bijna denken dat die bovenste schaal (dat ding op pootjes) het exemplaar van mijn oma is. Samen met zo'n Perzisch tapijtje stond dat op de eettafel, verhuisde het jaren later naar haar keukentje als fruitschaal en toen ze naar een verzorgingstehuis ging, kwam het weer terug op haar tafeltje maar lagen er meer rommeltjes dan fruit in. Geen idee waar het na haar overlijden gebleven is ... ik vermoed kringloop :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig...zou er vast zo aan voorbij gelopen zijn....en nu ik het bij jou zie....
    Hebbe, hebbe...;)
    Wat een mooie accessoires.

    Fijn weekend

    LIefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geweldig...zou er zo aan voorbij gelopen zijn waarschijnlijk......
    En nu ik het bij jou zie......hebbe, hebbe....;)

    Fijn weeekend

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  6. *zucht*... Moet toch ook eens een keer naar die kringloop.
    Enne, de naam staat er mooi in.

    Fijn weekend hé
    Liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mijn kringloop kan hier wat van leren hoor...wat een mooie spullen...
    Jij zag er iets in en dat zien veel mensen niet...prachtig met je dadelkrans, goed
    idee trouwens, hier vallen er ook vaak dadels af, die ga ik nu verzamelen:)
    Prachtige sfeerplaatjes!!


    Fijn weekend en lieve groetjes,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk hoor allemaal weer...goed gedaan....fijn weekend...liefs van mij...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie Spulletjes heb je weer gescoord, die schaal is echt super.
    Wat maak je er toch weer mooie plaatjes van.

    Fijn Weekend,
    inge, my choice

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jij moet echt eens naar 'mijn' kringloop! Daar zou je je hart ophalen. De spullen waar jij zo van houdt vind je daar in OVERVLOED!
    Maar daar moet je wel een stukje voor rijden.
    Als je naar nog zoiets op zoek bent, moet je het me laten weten, dan zal ik kijken. Ik kom er bijna wekelijks.
    Groeten,
    Barry

    BeantwoordenVerwijderen
  11. je bent niet de enige kringloopfanaat hoor... :-)
    hier nog zo 1! onze kring ligt op de route van de school waar ik mijn zoontje elke dag naartoe breng en weer van ophaal, dus ja... hoe makkelijk wil je het hebben?
    ik slaag er eigenlijk ook altijd wel, begrijp soms echt niet hoe mensen het kunnen weggeven (nooit van marktplaats gehoord???) maar ben er wel super blij mee natuurlijk hahaha...
    dat lepeltje vind ik heel erg mooi, die had ik ook niet laten liggen...
    fijn weekend!

    liefs, Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Waaaaw!! Wat een vondsten, je dag zal wel goed geweest zijn :) Héél mooie dingen allemaal en héél mooi gedecoreerd...
    fijn weekend, Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Haha jij hebt weer goed gescoord Monica en dat voor ZO'N prijs!!
    Leuk spul weer....
    Hier zit de kringloop zowat om de hoek ( Haarzuilens ) maar eigenlijk nog nooit geweest...
    Toch maar eens een keer doen...vandaag ga ik naar De Meern naar mijn mam die al de hele week ziek ligt en waar ik al de hele week vertoef dus nog geen tijd om de kringloopwinkel onveilig te maken * Grin* ;-)
    Liefs Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  14. wat en leuke spulletjes heb je gekocht.
    Ik heb dan het zelfde probleem als jij.
    Waar laat ik het dan weer ;-)
    Loop soms al in de winkel te denken waar laat ik dit.
    Soms laat ik het dan leggen en heb later weer spijt;-)

    gr. anita

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuke spullen heb je gevonden zeg. En ook weer prachtige foto's. Ik vind de kringloop ook zo leuk. Helaas zit hij niet in de buurt en moet ik een bezoekje altijd plannen. Je kunt er heerlijk snuffelen. Ook de rommelmarkten zijn geweldig, heerlijk. Volgens mij is het dit weekend ook weer brocante in wijk bij duurstede. Daar verheug ik me al een tijdje op.

    Lieve groet Roelie, de hortensiatuin

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een mooie aanwinsten weer Monica. Ik vind het windlichtje trouwens ook prachtig en dan het kleine lepeltje, wat een mooie details erop.
    En dit voor zo'n mooie prijs, dan kan je nog eens wat veranderen ook.
    Fijne avond en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ja, het kringloopvirus heeft echt toegeslagen in blogland. Hoe kan het ook anders als je zo'n spulletjes vindt! En dat voor een habbekrats, dus ben je er op uitgekeken, hup, de deur uit (of de kast in, om het over een tijdje weer nieuw te stylen). Tin is aan mij niet besteedt, maar dat lepeltje vind ik echt een mooie vondst, leuk gedecoreerd!
    En hoe jij het altijd zo smakelijk weet te vertellen! Heerlijk om te lezen, net of ik erbij ben geweest, zie het echt voor me...
    Fijn weekend!
    Liefs, Peetje

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik moet ook maar eens weer naar de kringloop, mooie spullen heb je gevonden.

    Liefs, Marjonel

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je bent weer leuk geslaagd zeg. Het wordt een beetje besmettelijk he? Leuk is dat dat er zoveel leuke spullen nog te krijgen zijn. Vandaag ben ik bij Briek Antiek geweest. Wat een geweldig adres is dat van je zeg. Ik keek mijn ogen uit. Ik heb niets gekocht maar ik zag wel hele mooie kannen en heb nog staan twijfelen of ik het zou kopen maar toch niet gedaan. Het hekwerk vond ik ook zo mooi. En het houtwerk. Oh oh ik zou zo een auto vol gekocht hebben Maar vond het moeilijk een keuze te maken. Ik ga er zeker heel gauw weer naar toe. Ik werd er helemaal zenuwachtig van hi hi. Nog een fijne zondag.
    liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Altijd leuk kringloop vondsten en.. een heerlijke hoeveelheid stylingsideeën!
    groetjes van Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtig al dat tin!!
    Ben vooral gecharmeerd van de tinnen lepel, helemaal gaaf!

    Heel fijn weekend!

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. De tinnen lepel is geweldig! Ik kom voortdurend in de kringloopwinkels, omdat ik altijd meubeltjes zoek om te restylen met krijtverf of milk paint. Maar het lijkt me dat de kringloopwinkels in Nederland meer hebben en ook lagere prijzen. In de Paasvakantie kwam ik in Uden bij Eindhoven. Waw, wat een kringloopwinkel, nog nooit zoveel bij elkaar gezien.

    Goedele

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat leuk dat je weer geslaagd bent voor de mooie spullen ,ik kom ook regelmatig bij de kringloop en zie daar ook veel Tinnen spulletjes .De verzameling liep hier een beetje uit de hand, dus dat is na een tijdje weer terug gegaan haha .Maar hoe jij het decoreert is weer prachtig !
    De Tinnen lepel is echt echt heel mooi !
    Liefs Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Ik ben ook al een tijdje op zoek naar een tinnen schaal. Op MP staan vaak deze schalen die jij gekocht hebt. Ik wil er zelf een die iets strakker is, maar die zijn wat lastiger te vinden. Maar ik geef de moed niet op.
    Leuk, dat decoreren he? Ik vind eigenlijk elke combinatie wel iets hebben, hoor!
    Hier is de Kringloop echt niet iets om voor om te fietsen. Ik kom er wel eens maar heb nog nooit iets gevonden dat de moeite van het meenemen waard is.
    Jammer, ik zal eens naar de kringloopwinkels in omringende dorpjes moeten, denk ik.
    Geniet van je aankopen!
    Janny

    BeantwoordenVerwijderen