zaterdag 16 februari 2013

Onze Kringloopwinkel.

Heel vaak hoor ik mensen zeggen; Ik snap het niet hoor, sommige mensen halen zulke leuke spullen uit de kringloopwinkel vandaan, maar in onze kringloopwinkel zie ik die leuke spullen nooit!!
Ik vond het wel leuk om er eens een post over te maken.
Hier in huis staat ook wel het een en ander van de kringloop.
Ik kom maar bij 1 kringloopwinkel, die is op loopafstand van mijn huis.


Ik ben nooit langer dan 5 minuten binnen.
Ik denk altijd maar zo; datgene wat voor mij bestemd is, zien die ogen toch wel.
Ik heb dus echt genoeg aan die 5 minuten.Hee, wel een leuke lamp die daar hangt en kost maar 4,50. Even twijfel ik en denk dan, nee toch maar niet, waar moet ik die dan ophangen?Nou ik heb het wel weer gezien.....

Op naar de supermarkt, ietsje verderop. Onder het boodschappen doen, denk ik na over de lamp.
Toch wel weinig geld zeg en dat houtsnijwerk is echt mooi, het is een oudje,ik kan er wel wat leuks van maken,zou het niet wat voor op de slaapkamer zijn, die kroonluchter die er nu hangt, is gewoon zo'n goedkoop gevalletje, ooit een keer nieuw in een winkel gekocht en hangt er al 13 jaar. Zo gaat er dus van alles door mijn hoofd, hoe ik m dan zou gaan behandelen. Hij moet natuurlijk wel eerst door mij worden behandeld, voor ie de sfeer heeft die voor mij helemaal goed is....en dan plotseling, met een volle kar, middenin de supermarkt, word ik zenuwachtig. Stel nou dat er iemand binnenkomt daar en die lamp ziet hangen en denkt; hee daar kan ik wel iets leuks van maken en 4,50 is echt geen geld. En dan het dilemma: zal ik meteen weer naar de kringloop terugfietsen met alle boodschappen in de mand, of zal ik die maar eerst thuisbrengen?? Heb toch maar voor het laatste gekozen, want hoe moet ik die lamp dan vervoeren op de fiets, met alle boodschappen  in die mand. Snel de boodschappentas thuis in de gang gezet en weer teruggefietst. In de winkel een meneer opgespoord, die de lamp voor mij kon losmaken.

Ik helemaal blij naar de kassa met die stoffige lamp, netjes 4,50 betaald, hup in de fietsmand en naar huis. Er zitten fittingen op voor grote lampbollen, dus die moeten wel vervangen worden, ik denk dat ik de kaarslampjes van de kroonluchter, die nu nog op onze slaapkamer hangt,afsloop en daar weer op moet gaan monteren, maar dat is een klusje voor mijn vader. 
Het gaat vast een leuke lamp worden!!

Liefs Monica25 opmerkingen:

 1. De kringloop is hier ook favoriet hoor, afgelopen week kwam ik er nog met mooie vondsten vandaan. Maar je moet wel geduld hebben, want zoals je zegt sta je vaak ook met lege handen buiten. Het is gewoon een leuke hobby en als ik genoeg van mijn spulletjes krijg, ga ik gewoon een keer op een vlooienmarkt staan. Je beschrijft het trouwens allemaal erg leuk, ik heb er helemaal beelden bij hoe je in een andere winkel ineens de zenuwen krijgt hihi. Zou mij namelijk ook maar zo kunnen gebeuren :-).

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook zo geweldig een kringloop winkel.
  Loop er meestal ook snel door heen.
  Mijn oog valt er toch wel op :-).

  fijn weekend.

  gr. Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelf kom ik maar weinig in een kringloopwinkel. En als ik kom is het roepie troepie. Ik denk dat alles al weggehaald is. Maar jij bent leuk geslaagd zeg. Die lamp mn een plaatje maar die bruine pot is werkelijk schitterend. ZUCHT meestal ben ik duur uit als ik iets leuks zie.
  Een fijn weekend
  Liefs Anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat herkenbaar. Ik kom ook heel regelmatig bij de kringloop. Wij hebben hier in de buurt een supergave. Het is in de kelder van de Rooms Katholieke kerk, supergroot! En de opbrengst is voor goede doelen. Ik heb er al heel wat weggesleept. Daar kom je echt nog schatten tegen.
  Over die lamp van jou. Een vriendin heeft ook ongeveer zo'n lamp opgeknapt. Wit geverfd en wel de fittingen zo gehouden. Hij is supergaaf geworden! Deze vriendin heeft echt heel veel smaak. Haar huis zou zo in een woonblad kunnen. Toevallig ga ik vanavond naar haar toe. Als ik eraan denk, zal ik een foto maken. Kun je zien hoe hij kan worden.
  Groeten,
  Barry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, ook ik herken t helemaal.Zo gaaf de kringloop.Maar idd 9 keer vind je niks maar juist die tiende keer....Dat maakt alle voorgaande keren goed!!
  Lieve groet Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je lamp er nog hing....voor hetzelfde geld was die al weg....
  Leuke spullen heb je in de loop der tijd gescoord bij de Emmaus!
  Fijne verjaardag....

  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel herkenbaar...ik ben diegene die echt nooit wat kan vinden bij de Kringloop, is niet aan mij besteed hihi.
  En jahoor....zie bij anderen en nu ook weer bij jou de mooiste spullen er vandaan komen.
  Wat heb je er weer een mooie post van gemaakt en wat schrijf je alles leuk op.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke post zeg..ik zie je al lopen met camera en al..maar je verhaal is zo herkenbaar.
  Je vondsten zijn super, en nooit erheen gaan met het idee ik wil wat kopen...dat doe ik ook, als ik iets leuks zie dan gaat het mee.

  Ik help je even met het adres van Alie, ik kon haar eerst ook niet vinden, hier komt de link:
  http://oale-huisjeweltevree.blogspot.nl/

  Fijn weekend en lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat is het toch weer een leuk verhaal, ik lig dubbel van het lachen, en ook zo herkenbaar.
  je muur uit de vorige post is trouwens heel mooi geworden.
  wacht met een glimlach weer op je volgende post.

  groetjes,
  inge

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha ha heel herkenbaar, mooie spullen heb je gevonden hoor.. Ik kom ook regelmatig bij de kringloop en kom ook maar af en toe met iets thuis.

  Fijn weekend liefs Marjonel

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eerlijk gezegd kom ik niet zo vaak bij de kringloop. En dat komt omdat ik er eerst met de auto weer naartoe moet rijden, als ik nu o de fiets kon gaan zou dat een stuk makkelijker gaan.
  Maar je hebt gelijk dat je die lamp meegenomen hebt hoor, ik zie zoiets weleens voor een hoop geld in de winkel.
  En nu heb je iets wat niet iedereen heeft.

  Fijn weekend
  Liefs Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga je mooie blog volgen!

  Fijn dag,

  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een leuke posten schrijf je toch , informatief en je
  laat ook nog eens mooie spullen zien.

  Ga zo door !

  Fijn weekend verder , hartelijke groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zo ben ik ook! Ik loop regelmatig door een kringloopwinkel, héél snel, want ik denk altijd 'als er iets voor mij ligt, dan springt het wel in mijn armen'. En zo is het soms ook. Maar 7/10 ga ik buiten zonder iets, dat hoort gewoon bij de 'jacht' hihi.

  Goedele

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier in dorpje-dorp zit sinds kort weer een kringloopwinkel, maar na een kort gesprekje heb ik stiekem zo'n vermoeden dat hij precies weet wat 'brocant en gewild' is en wat dus nog wat opbrengt, dat bij binnenkomst eerst uitsorteert en alleen de 'meuk' in de winkel terecht laat komen. Toch maar eens de grote versie in de stad binnen lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. tuurlijk moest je die lamp hebben! GAAAAFFFFF! toch leuke dingen daar zo gescoord, al ziet het er inderdaad niet veel soeps uit, haha
  en ik hou me aanbevolen voor nog meer foto, s, leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja hoor ik kom ook regelmatig bij de kringloop en loop er een paar rondjes soms vind je wat en soms niks .Maar jij hebt er oog voor wat een gave spullen zeg ,ben benieuwd hoe de lamp word .Die keulse pot heb ik ook ,ook bij de kringloop voor 17,50. Ik had hem al zien staan en vond hem te duur dus laten staan ,later net als jij blijft het maar in je hoofd malen en ben toen de andere dag terug gegaan met het idee als die nu maar niet weg is m,n hart bonste in m,n keel wat kan een mens toch gek doen om een pot, en gelukkig hij stond er nog!
  Wij hebben ook een Emmaus die ga ik van de week maar eens bekijken daar zal vast iets leuks tussen staan !
  Fijne week !
  Liefs Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi, hoi, wat toevallig, ik heb precies zo'n lamp boven onze keukentafel hangen. Hij staat wel ergens op m'n blog (oale-huisjeweltevree.blogspot.nl). Ik heb em met krijtverf geverfd. Ben ook stapel op de kringloop. Wij hebben zelfs zelf ook een kringloopwinkel voor de kerk (kun je opkomen via m'n blog) en natuurlijk op rommelmarkten, maar die heb je niet veel in de winter. Gaaf hoor al die koopjes! Hoop dat je nu wel even op m'n blog kan kijken. Groetjes Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hallo, heerlijk hoe jij schrijft over je tripje naar Emmaus! Zeer herkenbaar ook: nee niet, of toch wel, misschien als....Ik heb soms ook spijt dat ik dingen niet heb meegenomen. De kunst is om door alle zooi heen te kijken, de ene keer lukt dat beter dan de andere keer.
  Ik vind je blog erg leuk, dus ik ga je volgen!
  Liefs, Peetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Herkenbaar!
  Soms loop ik in een kringloop en denk ik: wat doe ik hier?
  Maar die ene keer dat je er toch weer iets moois vandaan haalt maakt dat je toch af en toe binnenwipt!

  Gave lamp! In de krijtverf wordt-ie vast prachtig!

  Fijne week!

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zo raar dat ik bij jou via google plus heb gereageerd , weet niet eens hoe ik dat in of uit moet schakelen.
  Hopelijk gaat het deze keer weer met mijn blogprofiel ... even uittesten ...

  groetjes Gea van G-STYLE

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Verleden week een hele boel mooie brocante items en vandaag een spel voor de kids en een stapel tijdsschriften Landleven
  ( ook wel weer lekker voor de vakantie:)
  Zo zie je..hier ook de ene keer geluk en de andere keer lege handen wat brocante en interieur betreft.
  Je moet er gewoon iedere week naar toe, het schijnt dat er mensen zijn, die bij ons iedere dag gaan kijken :)
  Ik niet ,hoor..
  Liefs ♥
  Hannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een herkenbaar verhaal! Ik ben zelf ook zo dol op kringloopwinkels, heerlijk om daar rond te lopen en op zoek te gaan naar unieke spullen voor een prikkie. Zo heb ik ook nog een leuke website gevonden namelijk http://www.socsoc.nl/. Hier kan je ook tweedehands spullen vinden en vaak nog in de buurt ook! Super handig, kan je ook vanuit de stoel thuis op zoek naar tweedehands spullen. Je kan hier trouwens ook zelf je spullen te koop zetten.

  BeantwoordenVerwijderen